- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 24.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čokoláda hořká 50 % průměr | 75 |
Rum | 20 |
Čekankový sirup | 12 |
Kokos mletý | 40 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Vločky ovesné | 50 |
Dochucovadla:
1 malá kulička 7 g, celkem cca 24 kuliček
Energetická hodnota celkem: 3879 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 94,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 162 kJ
Bílkoviny (g): 0.6, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 3.9, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 1.9, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vločky nameleme a namočíme do mléka, necháme chvíli nabobtnat. Přidáme mletý kokos, rum, čekankový sirup (lze případně nahradit medem nebo úplně vynechat) a promícháme. Čokoládu si rozpustíme na vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Vmícháme do připravené směsi a uhněteme těsto požadované konzistence (dle potřeby případně zředíme mlékem nebo naopak zahustíme mletými vločkami nebo kokosem). Z těsta tvarujeme kuličky, které obalíme v kokosu (kuličky můžeme lehce pokapat rumem, aby se na nich kokos držel). Kuličky uchováváme v chladu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.